Advertentie

90 dagen uitstel in Madoff-proces

Het openbaar ministerie heeft vrijdagavond 90 dagen uitstel gevraagd om de bedragen vast te leggen die moeten worden terugbetaald aan de slachtoffers van Wall Street-fraudeur Bernard Madoff. De Amerikaanse justitie acht het momenteel onmogelijk de bedragen volledig te becijferen.

(belga) - In een memorandum aan de New Yorkse rechter Denny Chin zeggen de procureurs erin te zijn geslaagd "ongeveer 1.341 rekeningen" terug te vinden "die tot 11 december 2008 verliezen van meer dan 13 miljard dollar hebben geleden".

De fraude wordt evenwel geschat op 50 tot 65 miljard dollar en de magistraten zijn er vooralsnog niet in geslaagd alle bezitters van Madoff-aandelen terug te vinden.

"Voor de uiteengezette redenen stelt de regering voor dat het arrest van 29 juni wordt uitgesproken en dat het Hof beslist tot een verlenging met 90 dagen van de periode waarna het Hof de terugbetaling zal bevelen of zal beslissen dat de terugbetaling onmogelijk is", luidt het.

Bernard Madoff, die op 11 december werd aangehouden en schuldig pleit, wordt ervan beticht een enorme oplichting op wereldschaal op poten te hebben gezet via een piramidesysteem. Daarbij werd deelnemers een bijzonder hoge rentabiliteit beloofd, die werd gefinancierd door elke nieuwe investeerder. Madoff, de gewezen voorzitter van schermenbeurs Nasdaq, werd in maart in New York opgesloten in afwachting van de uitspraak in zijn proces. Hij riskeert een celstraf van 150 jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud