Advertentie

Fitch verlaagt kredietwaardigheid IJsland

Het ratingbureau Fitch verlaagt de kredietwaardigheid van IJsland. Het reageert daarmee op het nieuws dat het Icesave-akkoord is gesneuveld.

(tijd) - De kredietwaardigheid van IJsland is gezakt tot het niveau van 'junk'. Fitch schroefde de rating terug van BBB+ naar BB+.

'De beslissing van de IJslandse president om het Icesave-akkoord door te schuiven naar een referendum geeft aanleiding tot een nieuwe golf van binnenlandse politieke, economische en financiële onzekerheid', luidt het in een mededeling.

Met zijn weigering om het akkoord te ondertekenen, heeft president Olafur Ragnar Grimsson het wantrouwen weer aangewakkerd. Toen het parlement vorige week het Icesave-akkoord goedkeurde, waren de verwachtingen nochtans hooggespannen. Het ratingbureau Standard 1 Poor's wijzigde de vooruitzichten toen van negatief naar stabiel.

Voor IJsland is het nu terug naar af. Fitch spreekt van een 'forse terugslag voor de IJslandse pogingen om normale financiële relaties te herstellen met de rest van de wereld'.

EZ

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud