Miljardair Adolf Merckle pleegt zelfmoord

Adolf Merckle (foto EPA) ©EPA

De Duitse miljardair Adolf Merckle is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Merckle werd in de buurt van zijn woonst Blaubeuren door een trein gegrepen. De familie bevestigt dat het om zelfmoord gaat.

(tijd) - 'De hopeloze situatie van zijn bedrijven door de kredietcrisis, de onzekerheden van de voorbije weken en zijn machteloosheid bij dit alles, hebben deze gepassioneerde ondernemer gebroken waardoor hij zich van het leven ontnomen heeft', luidt het in een mededeling van de familie van Merckle.

Merckle was actief in verschillende sectoren. Hij en zijn familie controleerden onder meer de cementgroep HeidelbergCement en de generische farmaproducent Ratiopharm. Hij stond 94e op de ranglijst van rijkste mensen van Forbes magazine.

Het imperium van Merckle begon het voorbije jaar te wankelen door verliezen op posities in het aandeel Volkswagen. Merckle raakte verstrikt in een short squeeze toen bleek dat Porsche de grote meerderheid van de aandelen van Volkswagen in handen had.

Bronnen bekend met het dossier verklaarden aan persagentschap Reuters dat de familie alleen met het Volkswagen-aandeel 400 miljoen euro in rook zag opgaan. Merckle onderhandelde met een groep van 40 banken over een schuldherschikking.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect