Aan landingsbaan moesten werken gebeuren

Aan de belangrijkste landingsbaan van de luchthaven Congonhas in Sao Paulo, waar dinsdagavond een vliegtuig afgegleden is, moesten eigenlijk werken gebeuren om een betere afvoer van het regenwater mogelijk te maken. Dat meldt het bestuur van de Braziliaanse luchthavens Infraero.

(belga) Bij het ongeval kwamen naar schatting tweehonderd mensen om. Al honderdveertig lijken zijn geborgen.Maandagavond al gleed een vliegtuig met eenentwintig passagiers aan boord van dezelfde landingsbaan, maar kwam terecht op het gazon met twee lekke banden. Er vielen toen geen slachtoffers.

Tussen 14 mei en 29 juni was de landingsbaan gesloten voor werken. Er kwam een nieuwe asfaltlaag en niveauverschillen werden weggewerkt. De tweede fase van de werken zou in september van start gaan en was bedoeld om het regenwater beter af te voeren.Uit opnames die dinsdag via TV Globo werden verspreid, blijkt dat een luchtverkeersleider de piloten waarschuwde voor een "gladde" landingsbaan. Even later waarschuwt ook een tweede luchtverkeersleider.Het gerecht verbood in februari de landingsbaan van Congonhas nog te gebruiken voor grote vliegtuigen. Maar die beslissing werd in beroep opgeheven.

Het departement volksgezondheid van Sao Paulo maakte intussen bekend dat honderdzevenendertig levenloze lichamen uit het vliegtuigwrak gehaald zijn. Drie anderen zijn in het ziekenhuis overleden. De reddingsdiensten schatten dat ongeveer tweehonderd mensen zijn omgekomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud