Advertentie

Aanslag verwondt 58 Amerikaanse soldaten in Mosul

(belga) - Bij een zelfmoordaanslag vlakbij een Amerikaanse militaire basis in de Noord-Iraakse stad Tal Afar, ten westen van Mosul, zijn dinsdag 58 Amerikaanse soldaten en een Iraakse tolk gewond geraakt.

Rond 4.45 uur plaatselijke tijd reed een voertuig naar de ingang van basis. Toen aan de chauffeur gevraagd werd te stoppen en hij daar geen aanstalten toe maakte, werd de auto vanuit de uitkijktorens onder vuur genomen, en ontplofte. De ontploffing sloeg een diepe krater aan de ingang van de basis. Volgens kolonel Michael Linnington van de derde brigade werden overal op het terrein de resten van de dader teruggevonden.

"Op dit ogenblik zijn er vier soldaten naar het ziekenhuis gebracht, waar zij worden behandeld voor hun opgelopen verwondingen. Verder zijn er 37 soldaten met builen, blauwe plekken, botbreuken, enzovoort. Ook een Iraakse tolk die op de basis werkte, raakte gewond", aldus de kolonel.

Voorts zijn drie Amerikaanse soldaten in Irak door verdrinking om het leven gekomen nadat hun militair voertuig maandagnacht in een kanaal was gereden. Dat meldt CentCom, het militaire opperbevel van de Amerikaanse bezettingstroepen.

Bij een bomexplosie in een soennitische moskee in Bagdad zijn drie mensen omgekomen. Twee anderen raakten gewond. Dat heeft de Iraakse politie gemeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud