Advertentie

Acht doden bij zelfmoordaanslag in Sri Lanka

foto Reuters ©REUTERS

Zeven leden van de Sri Lankaanse veiligheidsdiensten en een burger zijn zondag gedood bij een zelfmoordaanslag op een politiepost in de buurt van een markt in de buitenwijken van Colombo, de grootste stad van het land.

(belga) - Dat liet de politie weten.

"Een officier en vier andere mannen waren op slag dood", zei een politie-officier. Twintig anderen raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Drie ervan waren bij hun aankomst overleden.

De aanslag kwam er op het moment dat de veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad verscherpt werden uit vrees voor aanslagen van de Tamil-Tijgers, de Sri Lankaanse onafhankelijkheidsbeweging. De regeringstroepen lanceerden maanden geleden een offensief in het noorden van het eiland om de laatste verzetshaarden van de separatistische strijders uit te schakelen.

Het Sri Lankaanse leger maakte zondag bekend dat ze een schip van de rebellen voor de kust ten noorden van het eiland te had laten zinken. De boot vervoerde vier Tamil-strijders en wapens.

De Tamil-rebellen strijden sinds 1972 voor de onafhankelijkheid van het noorden en het noordoosten van Sri Lanka. Ongeveer 70.000 mensen kwamen de voorbije 30 jaar om bij het conflict.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud