Afghaanse presidentskandidaten dienen klacht in bij kiescommissie

(belga) - Vier kandidaten van de Afghaanse presidentsverkiezingen van zaterdag hebben een klacht ingediend bij de kiescommissie. Dat heeft een woordvoerder van de kiescommissie woensdag bekendgemaakt. Over de precieze inhoud van de klachten zijn geen details bekend.

De klachten gaan uit van de kandidaten Mohammad Mohaqiq, Yunus Qanooni, Ghulam Farooq Nejrabi en van uittredend president Hamid Karzaï, aldus de woordvoerder. Over de precieze inhoud van de klachten gaf hij geen details.

Afgelopen zaterdag riepen veertien kandidaten, onder wie ook Yunus Qanooni, de grootste rivaal van de huidige Afghaanse president Hamid Karzaï, op tot het schrappen van de verkiezingsuitslag wegens onregelmatigheden.

Na twee dagen van intense onderhandelingen besloten de veertien om de verkiezingsresultaten te aanvaarden op voorwaarde dat er een onafhankelijk onderzoek zou worden ingesteld.

Maandag kondigde de kiescommissie al de oprichting van een team internationale experts aan die de klachten van de kandidaten zullen onderzoeken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud