'Al Qaeda zal niet onverschillig toekijken'

Ayman al-Zawahiri, de nummer twee van Al Qaeda, heeft in een nieuwe videoboodschap op de Arabische zender al-Jazeera gedreigd met aanvallen tegen Israël en de Verenigde Staten om zich te wreken voor de Israëlische offensieven tegen Libanon en de Gazastrook.

(belga) Het is de eerste reactie van Al Qaeda sinds de Israëlische offensieven, in de Gazastrook begonnen op 25 juni en in Libanon op 12 juli, na de ontvoering van Israëlische soldaten.

'We kunnen niet onverschillig blijven toekijken hoe die raketten op onze broeders in Gaza en Libanon blijven neervallen en niets doen', zei Ayman Zawahiri. 'De raketten en granaten die de lichamen van moslims uiteenrijten in Gaza en Libanon zijn niet helemaal van Israëlische makelij. Ze komen en worden gefinancierd door alle landen van de kruisvaarderscoalitie', zei hij doelend op de Verenigde Staten en zijn westerse geallieerden.

'Zo zal eender wie aan deze misdaden deelneemt er de prijs voor moeten betalen (...) De hele wereld is voor ons een open slagveld. We worden overal aangevallen en zullen ook overal aanvallen', voegde hij eraan toe.

De uitlatingen van Zawahiri lijken er op te wijzen dat Al Qaeda, dat gevormd is uit extremistisch islamitische soennieten, bereid is Hezbollah te steunen, ondanks dat die partij sjiitisch is.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud