Advertentie

Al-Qaida dreigt met aanslagen tegen olie-installaties

De Saoedische tak van al-Qaida roept op tot aanslagen tegen olie- en gasinstallaties van landen die de VS van het zwarte goud voorzien.Concreet noemde de terreurbeweging de landen Canada, Mexico en Venezuela. Bedoeling is, "de Amerikaanse economie te ontwrichten".

(belga) De oproep staat in een artikel op de website van het maandblad van de organisatie, Sawt al-Jihad (Stem van de Islam). Volgens AFP is het artikel vandaag/woensdag op het net gezet, volgens DPA gebeurde dat reeds vorige donderdag, en is woensdag het stuk in het Engels vertaald.

"We moeten de olie-installaties die de VS bedienen in de gehele wereld aanvallen, niet enkel die van het Midden-Oosten", schrijft de terreurbeweging. "Doel is, de bevoorrading (van olie aan de VS, nvdr) af te snijden of toch ernstig te verminderen". Volgens de tekst wordt met de oproep gevolg gegeven aan de "instructies van sjeik Osama" (bin Laden, de al jaren spoorloze leider van al-Qaida).

Canada exporteert dagelijks zo'n twee miljoen vaten olie naar de VS. Mexico is met 1,5 miljoen vaten de op één na grootste bevoorrader van de VS. Met bijna een miljoen vaten staat Venezuela op de vierde plaats.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud