Al-Zarqawi spoort rebellen aan stand te houden in Fallujah

(tijd/belga) - De Jordaanse terrorist Abu Mussab Al-Zarqawi heeft vrijdag via een islamitsche website de rebellen in de Iraakse stad Fallujah opgeroepen weerstand te blijven bieden tegen de Amerikaanse soldaten. Die zeggen dat ze bijna de volledige controle hebben over de stad, na een offensief dat maandag werd gelanceerd.

De authenticiteit van het bericht is wel niet verzekerd. Het Amerikaanse leger heeft vrijdag bevestigd dat het bijna volledig Fallujah in handen heeft, maar dat er "haarden van verzet" zijn. Er is nog tijd nodig om de stad veilig te maken.

'Laat u niet bedotten door hun kwaadaardige media want alles wat u hoort zijn pure leugens en vervalsingen', antwoordt Zarqawi in het geluidsfragment.

'Ik daag Amerika uit om de waarheid te vertellen over wat zich op het slagveld afspeelt. En ik daag hen ook uit om de satelliet tv-zenders toe te laten (in Fallujah) om verslag uit te brengen over de gevechten', voegt de man in het fragment eraan toe.

Dinsdag liet een verantwoordelijke van het Amerikaanse leger in Washington weten dat de rebellenleiders, onder wie Zarqawi, waarschijnlijk Fallujah ontvlucht waren. De inwoners van Fallujah hebben steeds volgehouden dat 'Zarqawi' nooit in hun stad is geweest en door de Amerikanen werd gebruikt als alibi om de stad te bombarderen.

22324626

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud