Amerikaans leger annuleert miljardencontract met Boeing

(belga) - Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft maandag haar miljardencontract met Boeing en United Technologies voor de ontwikkeling van Comanche-helikopters geannuleerd. In plaats van het Comanche-programma zal het leger onder andere investeren in de modernisering van het reeds bestaande materieel.

Reden voor de annulering van het contract is, volgens de Amerikaanse media, de astronomische stijging van de kosten: de helikopters zouden 12 miljoen dollar per stuk moeten gaan kosten, maar inmiddels was de kostprijs per stuk gestegen tot 58 miljoen dollar. Dat beweert de nieuwszender CNN. Bovendien beantwoordde de nieuwe helikopter nooit volledig aan de verwachtingen van het leger. Het contract tussen het ministerie, Boeing en United Technologies had een waarde van 38 miljard dollar.

Een woordvoerder van Boeing heeft de annulering van het contract overigens al terzijde geschoven als niet 'van betekenis'. Woordvoerder Mary Ann Brett liet vanuit Singapore weten dat 'de aankondiging gedaan door het leger geen financiële invloed van betekenis zal hebben' op het concern.

21065228

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud