Amerikaans leger arresteert vice-voorzitter Iraakse Nationale Raad

(belga) - De vice-voorzitter van de Iraakse Nationale Raad (het voorlopige parlement), Nassir Ayef, is dinsdag bij hem thuis door het Amerikaanse leger opgepakt. Dat heeft de woordvoerder van zijn partij gemeld.

'Amerikaanse soldaten hebben Ayef dinsdagochtend in zijn woning in Bagdad gearresteerd', aldus Iyad al-Samarraï van de Islamitische Partij, die geen reden voor de arrestatie kon geven. Hij zei op de Arabische televisiezender Al Jazeera dat de arrestatie mogelijk verband houdt met 'druk die op de Islamitische Partij wordt uitgeoefend wegens de nationalistische standpunten die ze tegenover de gebeurtenissen in Irak inneemt'.

Het Amerikaanse leger was niet meteen beschikbaar voor commentaar. Nassir Ayef leidde de delegatie van de Nationale Raad die met notabelen in Fallujah wou onderhandelen ter voorkoming van het militaire offensief dat op 8 november tegen de opstandige (soennitische) stad ten westen van Badad geopend werd. Na de lancering van het offensief nam de (soennitische) Islamitische Partij uit protest ertegen ontslag uit de regering.

22337307

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud