Amerikaanse politica Nancy Pelosi in Beiroet aangekomen

De Democratische voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is maandag in Beiroet aangekomen in het kader van haar omstreden reis doorheen het Midden-Oosten. Zij zal in de Libanese hoofdstad leiders van de pro-westerse meerderheid en van de bij Damascus aanleunende oppositie ontmoeten.

(afp/dpa) - Vlak na aankomst begaf de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis zich aan het hoofd van een uit Democraten en Republikeinen bestaande delegatie in het centrum van Beiroet naar het mausoleum van de vermoorde ex-premier Rafik Hariri. Pelosi zal een ontmoeting hebben met de westersgezinde eerste minister Fouad Siniora, en met parlementsvoorzitter Nabih Berri die een leider van de oppositie is.

In tegenstelling tot alle andere westerse leiders die Beiroet bezoeken, zal ze niet praten met de pro-Syrische president Emile Lahoud. Het gaat om haar eerste tournee door het Midden-Oosten sinds zij haar functie heeft opgenomen. Pelosi reist nog naar Israël, Syrië, Jordanië en Saoedi-Arabië.

Haar stop in Damascus is door het Witte Huis bekritiseerd want Syrië steunt volgens dat Witte Huis het terrorisme.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud