Amerikaanse televisie toont dreigement aanslagen

(belga) - De Amerikaanse televisiezender ABC heeft donderdagavond videobeelden getoond waarop een engelstalige man dreigt met een nieuwe serie aanslagen op de VS. De man beweert lid te zijn van het terreurnetwerk Al Qaeda. De aanval zou 'op elk willekeurig moment' kunnen losbarsten.

'11 september hield het openingssalvo in van de wereldwijde oorlog tegen Amerika', aldus de man. ABC heeft de videoband naar eigen zeggen aan de FBI en de CIA ter beschikking gesteld om te worden onderzocht op zijn authenticiteit. Zelf is de televisiezender niet 'in staat de authenticiteit van de band volledig te staven'. 'De verantwoordelijken van de Amerikaanse inlichtingendiensten hebben ons vandaag gezegd dat deze band, die sinds enkele dagen in ons bezit is, lijkt te zijn geproduceerd door een organisatie die banden heeft met Al Qaeda', meldt ABC. Een CIA-woordvoerder zou aan ABC hebben verklaard dat de videocassette van 75 minuten 'lijkt te zijn geproduceerd door het medium van Al Qaeda, al Sahab productions', en dat de cassette is gemarkeerd met hetzelfde logo als andere video's die eerder door Al Qaeda werden verspreid.

ABC meldt de band vorige week vrijdag te hebben verkregen via een bron waarvan bekend is dat die contacten heeft met leden van de Taliban en Al Qaeda in Pakistan. ABC heeft naar eigen zeggen 500 dollar voor de band betaald.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud