Andersglobalisten betogen in Melbourne tegen G20 Financiën

In Melbourne zijn duizend andersglobalisten op straat gekomen om te protesteren tegen de samenkomst van de financiële top van de G20. Dat is heel wat minder dan de duizenden die de organisatoren eerder hadden aangekondigd.

(belga) De G20 vergadert dit jaar onder andere over energievraagstukken en de toestand van de wereldeconomie.

De protestanten kregen het aan de stok met de politie aan het hotel waar de top plaatsvindt. Ze sloegen de paarden van de politiemannen en een agent moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Volgens het Franse persbureau AFP slaagden de activisten er op verschillende plaatsen in de door de politie opgetrokken barricades omver te duwen, gooiden ze met flessen bier en industriële vuilbakken. De veiligheidsdiensten, die in grote getale aanwezig zijn, verdedigden zich.

De G20 vergadert dit jaar over de energievraagstukken. Ook op de discussietafel liggen plannen voor de hervorming van de Wereldbank en het Internationale Monetatre Finds (IMF).

De organisatoren van de manifestatie hadden duizenden betogers aangekondigd vanaf de middag. Drie uur later zei de Australische minister van Financiën, Peter Costello, dat daar maar ongeveer 'duizend' van waren komen op dagen.

Costello zei op een persconferentie dat hij het geweld betreurt. De politie wil momenteel nog niet zeggen of er gewonden zijn gevallen en mensen zijn gearresteerd.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud