Anti-terreuractie in Den Haag is voorbij

(belga) - De Nederlandse politie heeft twee verdachten aangehouden na de bestorming van een appartement in het Nederlandse Den Haag. Daar hielden zich vermoedelijk terreurverdachten schuil. Bij de actie raakten drie politieagenten en een verdachte gewond.

De situatie in en rond het belegerde pand was woensdag in de loop van de dag bijzonder onduidelijk. De Nederlandse politie hield pers en publiek op afstand en was bijzonder karig met informatie.

Eén van de twee verdachten die 's avonds werden opgepakt, raakte gewond aan de schouder en werd met een ambulance afgevoerd. Verdere officiële berichten over het verloop en het resultaat van de bestorming zijn er niet.

Volgens de Nederlandse publieke zender NOS en de Nederlandse politie zoeken de veiligheidsdiensten in het pand met een robot naar explosieven. Ter plaatse zou de kalmte ondertussen zijn weergekeerd.

Tijdens de bestorming ontstond vlakbij het belegerde pand een vechtpartij tussen groepen allochtone en autochtone bewoners. De politie arresteerde daarbij één relschopper.

De vermoedelijke terroristen, die zich verdedigden met een granaat die drie politieagenten verwondde, werden al sinds woensdagochtend belegerd door de veiligheidsdiensten. De granaat verwondde drie politieagenten. De operatie bracht bijzonder veel en zwaarbewapende agenten op de been.

Het luchtruim boven de stad, het hoofdkwartier van de Nederlandse regering, de ambassades en verscheidene internationale organisaties werd gedurende een onbepaalde tijd afgesloten en in de ziekenhuizen van Den Haag werden bedden vrijgehouden voor noodgevallen.

Het is onduidelijk of de grootscheepse veiligheidsoperatie er kwam er na de golf van geweld die in Nederland losbarstte sinds op 2 november de Nederlandse regisseur Theo van Gogh werd vermoord.

(foto: reuters)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud