Antiterreurpolitie vindt dreigvideo tegen Rome

(belga) - Digos, de Italiaanse antiterreurpolitie, heeft in de Noord-Italiaanse stad Cremona een video gevonden waarin met geweld tegen Rome wordt gedreigd. Dat hebben de Italiaanse media bericht.

De videoband werd aangetroffen in het appartement van een man die verdacht wordt van banden met een terreurorganisatie. De speurders beschouwen het appartement als een basis van een vermeend islamitisch terreurnetwerk onder leiding van de 35-jarige Mohammed Trabelsi. Hij werd enkele weken geleden in Cremona opgepakt en zit nu gevangen in Milaan.

Op de video dreigt sjeik Aboe Qatadah al-Falastini, een Jordaans lid van Al Qaeda die in Londen in de cel zit, met geweld. "Hij die Rome zal vernietigen, bereidt de zwaarden reeds voor. Rome zal niet door het woord, maar met geweld en wapens veroverd worden", stelt de videoboodschap, zo schrijft het rechtse weekblad Panorama.

"Rome is het kruis, en het westen is het kruis. En de Romeinen zijn de heersers van het kruis. Het doel van de moslims is het westen. Wij zullen Rome openen", vervolgt de boodschap.

De tolk die de video voor Digos vertaalde, wees erop dat 'openen' een historische term is die verwijst naar het veroveren met geweld en bloed, door het vernietigen en onderwerpen van een volk, in casu de Romeinen.

Volgens Panorama heeft Mohammed Trabelsi Italië in die bewoordingen bedreigd, omdat premier Silvio Berlusconi de Amerikaanse president George Bush steunt.

Met het naderen van Pasen nemen de Italiaanse speurders de dreiging ernstig, zo benadrukt La Stampa.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud