ArcelorMittal verkoopt staalfabriek in de VS

ArcelorMittal, het grootste staalconcern ter wereld, heeft zijn Amerikaanse fabriek Sparrows Point in de staat Maryland verkocht. De verkoop komt er op bevel van de mededingingsautoriteiten. Nieuwe eigenaar wordt een consortium van Esmark met Wheeling-Pittsburgh Corporation.

(belga) ArcelorMittal maakt de prijs van de verkoop niet bekend. In Sparrows Point werken ongeveer 3.000 arbeiders die jaarlijks 4 miljoen ton ruw staal verwerken.

Na de fusie tussen Arcelor en Mittal Steel in de zomer van vorig jaar, zou aanvankelijk het Canadese dochterbedrijf Dofasco aan ThyssenKrupp verkocht worden. Maar die deal ging uiteindelijk niet door, Dofasco werd ondergebracht in een stichting om de verkoop te verhinderen. ThyssenKrupp vocht dit aan bij de rechter, doch tevergeefs.

Om te verhinderen dat de fusiegroep in Noord-Amerika een te sterke positie op de markt zou bezetten, moest echter een ander onderdeel verkocht worden. Dat is uiteindelijk Sparrows Point geworden.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie moet nog zijn akkoord geven. De verkoop zou tegen het najaar afgerond moeten zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud