Arnold Schwarzenegger krijgt steun partijbestuur Republikeinen

(belga) - Filmster en kandidaat-gouverneur Arnold Schwarzenegger mag rekenen op de steun van het Californische bestuur van de Republikeinen en de belangrijkste geldschieters van de partij. Dat is donderdagavond gebleken op een bijeenkomst in Los Angeles.

De openlijke steunbetuiging van prominente Republikeinen aan het adres van Schwarzenegger verhoogt de druk op Tom McClintock, de grootste rivaal van de filmster in het Republikeinse kamp, om de handdoek in de ring te gooien.

McClintock lijkt echter niet van plan zich terug te trekken. "Ik beloofde bij het begin van mijn campagne dat ik tot het einde zou doorgaan, en ik houd mijn belofte", zo vertelde de kandidaat aan het televisiestation Fox News.

Volgens recente peilingen is McClintock goed voor 14 procent van de stemmen. Arnold Schwarzenegger en de Democratische kandidaat Cruz Bustamante strijden in de polls om de eerste plaats. Beiden halen ongeveer 25 procent van de stemmen.

Op 7 oktober moeten de inwoners van Californië beslissen of ze verder willen met de huidige gouverneur Gray Davis. De Democraat wordt verantwoordelijk geacht voor de begrotingsproblemen van de grootste en rijkste staat van de VS. Indien de kiezers Davis aan de kant zetten, wordt meteen een nieuwe gouverneur verkozen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud