Australië vervolgt Chinese vervuiler

Australië gaat de verantwoordelijken van de Chinese cargo, die eerder vastliep voor de Australische kust vlakbij het Groot Barrière Rif, vervolgen. De cargo, zo is inmiddels bekend, volgde een 'illegale' route. Dat stelde zondag de Australische minister van Transport, Anthony Albanese.

(belga) - 'Het is volstrekt duidelijk dat de Chinese cargo Shen Neng 1 een illegale zeevaartroute heeft genomen', verklaarde de minister aan journalisten nadat hij de vastgelopen cargo in een vliegtuig had overvlogen.

'Wij zullen vervolging instellen tegen de verantwoordelijken', zo verluidde nog.

De Chinese eigenaar van het vrachtschip dat vastliep nabij het Great Barrier Reef en olievlekken op zee verspreidde, heeft zich vrijdag al geëxcuseerd voor het ongeluk. Hij gaf ook toe dat het schip van zijn route afweek. Het bedrijf Shenzhen Energy Transport, dat eigenaar is van de vastgelopen Shen Neng 1, heeft toegegeven dat het schip niet zijn route richting China volgde vanuit de Australische haven van Gladstone. 'Het schip is niet naar het oosten uitgeweken zoals voorzien en kwam tegen het Douglasrif terecht', verklaarde Hu Wei, verantwoordelijke voor transport en ontwikkeling bij Shenzhen Energy Transport.

'We zijn ons bewust van de economische en ecologische waarde van het Great Barrier Reef', zei hij nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud