Azië herdenkt voor de tweede keer slachtoffers van tsunami

Azië herdenkt dinsdag de mensen die twee jaar geleden tijdens de tsunami, op tweede kerstdag, om het leven kwamen. Op 26 december 2004 stierven toen meer dan 220.000 personen en werden de kusten van een tiental landen aan de Indische Oceaan verwoest.

(belga) In de Indonesische provincie Atjeh, waar met ongeveer 168.000 doden en vermisten de meeste slachtoffers vielen, herdenken de inwoners het drama op het ogenblik dat de regio geteisterd wordt door zware overstromingen.

De zeebeving die de tsunami veroorzaakte, verwoeste in totaal 800 kilometer kust en zorgde ervoor dat meer dan 600.000 mensen geen dak meer boven hun hoofd hadden.

Op het eiland Bali hebben duizenden inwoners deelgenomen aan een oefening voor een tsnunami-alarm. In Thailand, waar officieel 5.400 doden vielen, voor de helft buitenlandse toeristen, zijn dinsdagochtend twee religieuze plechtigheden gestart. Een op het strand in Phuket en een andere in het vissersdorpje Ban Nam Khem.

In Sri Lanka, waar de catastrofe het leven kostte aan 31.000 mensen en de huizen van een miljoen mensen verwoestte, hebben de autoriteiten een dag van nationale veiligheid afgekondigd om de bevolking te sensibiliseren voor natuurrampen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud