Barroso wijzigt Commissie 'licht'

(tijd) - De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, zegt dat hij maar enkele kleine wijzigingen gaat aanbrengen aan zijn ploeg. Hij hoopt binnen minder dan een maand zijn nieuwe ploeg voor te stellen. Dat zei hij donderdag op een Franse radiozender.

Barroso liet weten geen commissaris te aanvaarden die 'problemen' heeft met het Parlement. Hij alludeerde daarmee, zonder hem bij naam te noemen, op de Italiaanse commissaris Rocco Buttiglione. Die raakte in opspraak door discriminerende uitspraken over homo's en 'de vrouw aan de haard'. Het Europees parlement steunde zijn kandidatuur niet.

'Er komt geen uitgebreide herschikking. Het gaat om een zeer beperkte wijziging, hopelijk binnen een maand tijd. De veranderingen zullen nauwgezet zijn', aldus nog Barroso.

Woensdag bleek dat in het Europese Parlement geen meerderheid was om de Commissie-Barroso te steunen. Barroso moet nu zijn Commissie herschikken om alsnog de steun van het Parlement te krijgen. Hij maakte echter niet duidelijk of hij gewoon enkele portefeuilles gaat verwisselen of ook nieuwe kandidaten zal voorstellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud