Bedrijven uit India en Verenigde Arabische Emiraten sluiten miljardendeals

Bedrijven uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben maandag akkoorden gesloten ter waarde van ruim 25 miljard dollar (18,8 miljard euro) met Indiase bedrijven.

(belga) Dat gebeurde in het kader van een handelsmissie van de premier van de VAE, sjeik Mohammed Bin Rashid al-Maktoem, aan India.

India's grootste bouwconcern DLF gaat de komende zes jaar zo'n 24 miljard dollar investeren in de ontwikkeling van twee stadjes in India, in samenwerking met al-Nakheel uit Dubai.

Het gaat om een 50-50 joint venture en om twee stadjes, eentje in de buurt van de Indiase hoofdstad New Delhi en een ander in de buurt van Bombay. De werken zouden nog dit jaar van start gaan en zouden tegen 2013 voltooid zijn.

De holding Hinduja sloot dan weer een akkoord rond de bouw van een reeks ziekenhuizen in India, goed voor een investering van 1 miljar dollar, met het staatsbedrijf Limitless LLC uit Dubai. Samen zouden beide bedrijven ziekenhuizen optrekken in de grote Indiase steden, zoals Delhi, Bombay, Bangalore en Hyderabad.

Sjeik Mohammed, heerser van het emiraat Dubai, kwam zondag in India aan voor een tweedaagse handelsmissie, samen met heel wat ministers en zakenlui. Maandag ondertekent sjeik Mohammed samen met de Indiase premier Manhoman Singh nog enkele akkoorden rond bilaterale handel en investeringen.

Hinduja tekende ook een deal van 12 miljard roepie (209 miljoen euro) met Nakheel voor de bouw van commerciële projecten in Dubai. En de Indiase groep Videocon, producent van consumentenelektronica, denkt eraan een productie-eenheid op te zetten in Dubai voor een totale som van 10 miljard roepie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud