Belangrijke Hamasleider gedood bij Israëlische raid op Gaza

(belga) - Bij een Israëlisch luchtaanval op Gaza zijn dinsdagavond zeker 7 Palestijnse doden en tientallen gewonden gevallen. De operatie viseerde een wagen van Saad al-Arabid, een vooraanstaande Hamasleider. De leider, die volgens Israël verantwoordelijk is voor verscheidene terroristische aanslagen, kwam om het leven.

F-16's en Apache-helikopters namen in Zeiton, ten zuiden van Gaza-stad, een wagen onder vuur. In de wagen zat Saad al-Arabid, 'een zeer gevaarlijke terrorist, die aanslagen op zijn geweten heeft waarbij tientallen Israëlische doden en gewonden vielen', aldus de Israëlische vice-minister van Defensie, Ze'ev Boim.

De Israëlische aanval in Palestijns gebied was de eerste sinds de start van de oorlog in Irak op 20 maart. 'Onze politiek tegen de terroristen is niet veranderd sinds de oorlog in Irak uitbrak', zei Boim, die eraan toevoegde dat de minister van Defensie, Shaoul Mofaz, de opdracht had gegeven om de Hamasleiders uit de weg te ruimen van zo gauw een gelegenheid zich voordoet, 'en dat was nu het geval'.

In de wagen zaten ook twee leden van de Ezzadine al-Qassam Brigade, de gewapende tak van Hamas. Ook zij werden gedood. Vier andere personen die in de buurt van de wagen waren, kwamen om het leven. Onder hen zou ook een kind zijn.

Twee afgevuurde raketten raakten ook enkele huizen, waardoor tientallen Palestijnen gewond werden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud