Belangrijke medewerkers van al-Zarqawi aangehouden

(belga) - Een belangrijke logistiek verantwoordelijke van het terreurnetwerk van de Jordaniër Aboe Moessab al-Zarqawi, leider van al-Qaeda in Irak, is op 20 februari aangehouden in het westen van Bagdad, samen met een van zijn medewerkers. Dat heeft de Iraakse regering meegedeeld in een communiqué.

'Bij een raid in Anah (320 km ten westen van Bagdad) konden de Iraakse veiligheidstroepen Aboe Qoetayba aanhouden. Hij is een naaste medewerker van al-Zarqawi. Aboe Qoetayba had de taak te bepalen wie, wanneer en waar de kopstukken van de terreurgroep al-Zarqawi ontmoetten', aldus de tekst.

'Aboe Qoetayba hield zich bezig met de herstellingen en het transport, maar ook met de overdracht van fondsen en pakjes naar al-Zarqawi. Zijn belangrijke contacten en zijn capaciteiten maakten van hem een van de gevaarlijkste leden van het netwerk van al-Zarqawi', stelt de regering.

'Tijdens dezelfde raid werd ook Aboe Osmane aangehouden. Hij organiseerde vergaderingen voor al-Zarqawi en was af en toe zijn chauffeur', aldus nog het communiqué.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud