Belangrijke terreurverdachte komt om in Saudi-Arabië

(belga) - Bij een vuurgevecht met de politie in de Saudische hoofdstad Riaad is dinsdag de islamitische activist Abdelmajid Ben Mohammad Abdallah Al-Mounie gedood. Dat heeft een woordvoerder van het minister van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt via het officiële persbureau Spa.

De man staat op een lijst met 26 meest gezochte verdachten die de Saudische instanties in december 2003 publiceerden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een reeks aanslagen die sedert mei 2003 meer dan honderd doden eisten in Saudi-Arabië.

Abdelmajid Al-Mounie werd samen met twee anderen gedood bij de bestorming van een huis door veiligheidstroepen. De Saudiër werd gezocht omdat hij behoorde tot 'de minderheid van de verdwaalden', in Saudi-Arabië een geijkte uitdrukking voor de lokale sectie van het terroristennetwerk van Osama bin Laden.

Met de dood van Al-Mounie zijn nog elf van de 26 gezochten op vrije voet, zes verdachten van de lijst gaven zich over in het kader van een koninklijke amnestie, de anderen werden gedood of zijn gearresteerd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud