België past reisadvies aan - update

(belga) - Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt na de aanslagen in Taba reizen naar Egypte niet af, maar roept op 'zeer oplettend' te zijn. De Belgen wordt gevraagd zich 'goed te informeren over de actualiteit' en goed de instructies op te volgen van de plaatselijke autoriteiten.

Buitenlandse Zaken herinnert ook aan een vroegre waarschuwing in verband met een verhoogd risico op terrorisme. Belgen moeten dus voorzichtig zijn op openbare plaatsen waarop terroristen hun oog kunnen laten vallen, aldus een woordvoerder.

De Belgische toerismesector volgt het reisadvies van Buitenlandse Zaken op. Volgens touroperators Thomas Cook en TUI Belgium is het duidelijk dat de aanslag 'niet gericht was tegen de toeristen, maar tegen Israëlische belangen'. Zowel Thomas Cook als TUI bevestigen ook dat zij geen vakantiegangers in de getroffen regio hebben.

Ook bij koepelvereniging ABTO (Association of Belgian Tour Operators) gaat men er op basis van de huidige gegevens van uit dat de aanslag niet gericht was tegen de toerismesector. Volgens Veerle De Boeck, secretaris-generaal van ABTO, zijn er momenteel ook geen Belgische toeristen in Taba, maar worden 'maatregelen voorzien om de veiligheid van de toeristen te garanderen'.

De Vereniging Vlaamse Reisbureaus tenslotte geeft het volgende advies aan zijn klanten: 'Gezien in de getroffen regio geen of nauwelijks Belgische toeristen verblijven en de aanslagen duidelijk de joodse gemeenschap viseren, zijn deze nieuwe gebeurtenissen tot nader order geen reden voor onze klanten om reizen naar Egypte te annuleren zonder kosten'.

22154932

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud