Belgische AzG-medewerkers in Darfoer vrij

De kantoren van Artsen zonder Grenzen in de Soedanese stad Karthoem ©REUTERS

De vier medewerkers van Artsen zonder Grenzen België die in Darfoer in het westen van Soedan waren ontvoerd, zijn vrijgelaten. Dat heeft een hoge Soedanese functionaris zaterdag verklaard. 'Ik kan bevestigen dat ze zijn vrijgelaten. Ze bevinden zich allen in goede gezondheid', verklaarde Ali Yusif, verantwoordelijk voor het protocol op het Soedanese ministerie van Buitenlandse Zaken aan het Franse persbureau AFP.

(belga) - Volgens een andere bron zijn de gijzelaars aangekomen in al-Fashir, de historische hoofdstad van Darfoer. 'Ze zullen later op de dag (zaterdag) of zondag naar Khartoem overgebracht worden', verklaarde Yusif.

Vijf leden van de internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen; een Canadese verpleegster, een Italiaanse arts, een Franse coördinator en twee Soedanezen, werden woensdag ontvoerd door gewapende mannen in Saraf Umra, in de sector Kabkabiya, tussen Noord- en Zuid-Darfoer, een honderdtal kilometer ten oosten van Tsjaad.

De autoriteiten hadden eerst gezegd dat de twee Soedanezen waren vrijgelaten, maar AzG meldde later dat een van hen zich nog steeds in handen van de ontvoerders bevond.

De bevrijding van de vier gevangenen is nog niet bevestigd door AzG België voor wie ze werkten. Het Italiaans ministerie van Buitenlandse Zaken tracht bevestiging te krijgen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud