Beslissing over concordaat Eurotunnel uitgesteld

De handelsrechtbank in Parijs heeft dinsdag een beslissing over het lot van Eurotunnel, de uitbater van de tunnel onder het Kanaal, uitgesteld. Het bedrijf had bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd.

(belga) Op 2 augustus zou een beslissing vallen. De rechter besliste de zaak uit te stellen wegens de omvang en complexiteit van het dossier. 'Daarmee hebben we meer tijd om te onderhandelen, om langs die weg tot een oplossing te komen', verklaarde de advocaat van Eurotunnel, Jean Veil.

Een laatste compromisvergadering met schuldeisers midden juli leidde niet tot een oplossing. Daarop kondigde het bedrijf aan, het concordaat ('Procedure de Sauvegarde') aan te zullen vragen. Op die manier kon een faillissement worden vermeden. Het bedrijf kan intussen gewoon voort werken, terwijl de rechter de verschillende partijen rond de tafel brengt tot er een oplossing is gevonden.

Eurotunnel heeft voor zo'n 9 miljard euro schulden, een erfenis van de gigantische investering voor de bouw van de tunnel begin jaren '90. Eenmaal open, ontving de tunnel bovendien veel minder klanten dan verwacht.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud