Bhutto vond bescherming 'gebrekkig'

De donderdag vermoorde oud-premier van Pakistan, Benazir Bhutto, had geklaagd over de gebrekkige bescherming die ze genoot. In een e-mail aan haar Amerikaanse woordvoerder had de oppositieleidster geschreven dat ze president Pervez Musharraf verantwoordelijk zou houden als er iets met haar zou gebeuren, meldt CNN.

(belga) - Bhutto had aan haar Amerikaanse woordvoerder, Mark Siegel, gevraagd de e-mail openbaar te maken als ze zou vermoord worden. Volgens Siegel was Bhutto ongerust dat ze niet de bescherming kreeg die ze vroeg.

De Pakistaanse ambassadeur in de VS heeft al gereageerd. Hij zegt dat zijn land wel degelijk alle nodige veiligheidsmaatregelen heeft genomen.

Intussen meldt de Pakistaanse televisiezender ARY dat het terreurnetwerk van Al-Qaïda de aanslag op Bhutto zou hebben opgeëist. De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken zei daar niet van op de hoogte te zijn.

Eerder raakte ook al bekend dat de SITE Intelligence Group, een groep gespecialiseerd in het onderscheppen van boodschappen van Al-Qaïda, een nieuwe boodschap verwacht van Osama Bin Laden. Daarin zou hij zich uitspreken over de toestand in Irak. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud