Blair en Merkel best betaalde Europese leiders

De Britse premier Tony Blair en de Duitse bondskanselier Angela Merkel verdienen het meest van de Europese regeringsleiders. Dat blijkt dinsdag uit een rapport.

(foto bloomberg) De Britse premier Tony Blair

(belga) - Blair heeft met 268.500 euro het grootste jaarsalaris, zo blijkt uit de lijst die het tijdschrift Cicero publiceert op basis van een onderzoek van de Hay Group over dertien Europese landen.

Kanselier Merkel staat op de tweede plaats met 261.500 euro per jaar.

In de studie werden de staatshoofden, de Britse koningin Elizabeth II en de Franse president Jacques Chirac incluis, niet opgenomen.

De Ierse Eerste minister Bertie Ahern is de derde meest verdienende regeringsleider met 252.400 euro, gevolgd door de Franse premier Dominique de Villepin met 240.000 euro.

Volgens het rapport verdienen de regeringsleiders van Slovakije (39.100 euro), Polen (53.400 euro) en Tsjechië (64.900 euro) het minst.

De studie benadrukt dat zelfs de meest verdienende leiders in Europa veel minder betaald worden dan in de privésector voor gelijkaardige verantwoordelijkheden. Volgens de Hay Group verdienen Europese premiers slechts tien of twintig procent van wat ze in de privésector zouden kunnen opstrijken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud