Advertentie

Bomaanslag in Istanbul

(tijd) - In Istanbul deed zich donderdag een ontploffing voor nabij een internetcafé. Volgens de politie gaat het om een bomaanslag. Er vielen 14 gewonden.

De politie zei eerder dat het om een gasontploffing ging.

De ontploffing vond plaats in het Bayrampasa-district, niet ver van de luchthaven in het Europees gedeelte van Istanbul. In het internetcafé raakten acht mensen gewond, onder wie de baby en de agenten. Rondvliegende brokstukken verwondden nog eens acht voorbijgangers.

De gewapende Koerdische groep 'De haviken voor de vrijheid van Koerdistan' (TAK) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Bomaanslagen in Turkije werden in het verleden altijd door extremistische bewegingen opgeëist. Daartoe behoren zowel islamisten als Koerdische of linksgerichte extremisten.

Sinds juli vorig jaar werd Turkije opgeschrikt door een reeks aanslagen, waarvan er een aantal werden opgeëist door de TAK. Bij de bloedigste aanslag op de toeristische badplaats Kusadashi aan de Egeïsche kust kwamen vijf mensen om het leven, onder wie twee buitenlanders.

De Koerdische Arbeiderspartij PKK, die sinds 1984 strijd voert tegen Ankara en zowel door Turkije, de Verenigde Staten als de Europese Unie als een terroristische organisatie wordt beschouwd, zegt dat de TAK is samengesteld uit dissidente voormalige PKK-leden. De Turkse politie beschouwt de TAK inmiddels als een zaakgelastigde van de PKK voor operaties die worden afgekeurd door de internationale gemeenschap.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud