Brein achter aanslagen Madrid is Tunesiër

(belga) - Het brein achter de aanslagen van 11 maart in Madrid is de Tunesiër Serhane ben Abdelmajid Fakhet, ook wel 'Serhan de Tunesiër' genoemd. Dat blijkt uit de internationale aanhoudingsbevelen die het Spaanse Hooggerechtshof donderdag heeft uitgevaardigd tegen zes verdachten van de aanslagen.

Volgens de Spaanse justitie is Serhane ben Adbdelmajid Fakhet "de leider en coördinator" van de mensen die betrokken waren bij de bloedige aanslagen. Behalve tegen de Tunesiër is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen vijf Marokkanen.

Het gaat om de broers Rachid en Mohammed Oulad Akcha, Abdennabi Kounjaa alias 'Abdallah', Jamal Ahmidan alias 'de Chinees', en Said Berraj. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaf donderdag in de Spaanse pers foto's vrij van de zes verdachten.

Juan Del Olmo, die het onderzoek naar de aanslagen leidt, zei donderdag dat Jamal Ahmidan het huis in Morata de Tajuna (een dertigtal kilometer ten zuidwesten van Madrid) huurde waar de bommen voor de aanslagen werden klaargemaakt. Hij gebruikte voor de huur een vals paspoort uit België op naam van Youssef Ben Salah.

Tijdens de ochtend van 11 maart werden in Madrid dertien rugzakbommen achtergelaten op vier volgepakte pendelaarstreinen. Bij de aanslagen kwamen 191 mensen om het leven. Er waren ook minstens 1.800 gewonden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud