Britse gijzelaar Margaret Hassan wellicht dood -update

(tijd/belga) - Margaret Hassan, de ontvoerde directrice van de hulporganisatie Care in Bagdad, is 'waarschijnlijk dood'. Dat kondigde haar familie dinsdagavond aan in Londen. De Arabische nieuwszender Al Jazeera zegt al enkele dagen over een video te beschikken waarop te zien is hoe Hassan wordt vermoord. De Britse premier Tony Blair en de Ierse eerste minister Bertie Ahern, hebben met afschuw gereageerd op de moord.

Margaret Hassan deed op Al Jazeera op 22 oktober een wanhopige oproep aan de Britse premier, Tony Blair, de Britse troepen uit Irak terug te trekken. (foto: epa/al jazeera)

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw verklaarde woensdag dat het zeer waarschijnlijk is dat Hassan dood is. Al-Jazeera toonde de beelden nog niet. Volgens de Qatarese zender toont de video 'hoe een man een geblinddoekte vrouw doodschiet, die zeer waarschijnlijk Margaret Hassan is'.

Dinsdagavond verspreidde Hassans Britse familie ook al een mededeling waarin staat dat ze 'waarschijnlijk dood' is. Hassan werd op 19 oktober in Bagdad ontvoerd. Ze heeft de Britse, Ierse en Iraakse nationaliteit. Margaret Hassans echtgenoot, Thaseen, heeft de gijzelaars woensdag opgeroepen het bekend te maken waar het stoffelijke overschot van zijn vrouw is.

De Britse premier Tony Blair heeft de moord 'walgelijk' genoemd, en betuigde via zijn woordvoerster zijn medeleven aan Hassans familie. Bertie Ahern, de Ierse eerste minister, verklaarde dat de kidnappers veroordeeld worden door de gehele internationale gemeenschap.

22341438

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud