Britse premier Brown glijdt af in opiniepeilingen

©Photo News

Indien er vandaag verkiezingen zouden zijn in Groot-Brittannië zou 45 procent van de kiezers voor de Conservatieven stemmen en slechts 32 procent voor de Labour-partij van premier Gordon Brown. Dat blijkt uit een opiniepeiling die eind vorige week is gehouden. De premier krijgt ook persoonlijk klappen: er zijn beduidend meer Britten die vinden dat hij zijn werk slecht doet dan kiezers die hem positief beoordelen.

(tijd) -  Nadat hij Tony Blair had opgevolgd, dacht Gordon Brown er afgelopen zomer aan vervroegde verkiezingen te houden om zo zijn toenmalige populariteit om zetten in een langdurig mandaat. Na enkele tegenvallers blies Brown die verkiezingen af, en sindsdien gaat het van kwaad naar erger. Er zijn de problemen met Northern Rock en het opvragen van deposito’s door spaarders, er is het verlies van een diskette met persoonlijke gegevens van een half miljoen Britten, er is de economische terugval en zijn stuntelige houding tegenover de Europese Unie. Bovendien groeit de kritiek vanuit de linkerzijde.

Brown kan echter zonder verkiezingen blijven regeren tot mei 2010. Zijn medestanders hopen dat tegen dan het tij zal keren.

Intussen verwacht 53 procent van de Britten volgend jaar wel een recessie, stelt nog de online-opiniepeiling die werd gehouden bij nagenoeg 1.500 kiezers.

Foto Photonews 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud