Brown en Musharraf halen internationale samenwerking aan

De Britse premier Gordon Brown en de Pakistaanse president Pervez Musharraf hebben zondag de mogelijkheid geopperd van een internationale samenwerking in het onderzoek naar de moord op Benazir Bhutto. Dat verklaarde Downing Street na hun telefonisch onderhoud.

(belga) - 'De premier heeft met president Musharraf gepraat. Een potentiƫle internationale steun aan het Pakistaanse onderzoek naar de tragische dood van Benazir Bhutto werd daarbij aangehaald. De twee partijen verklaarden zich akkoord om die piste dieper te onderzoeken', luidt het in een mededeling van Browns diensten.

In Pakistan is een polemiek ontstaan tussen de autoriteiten en de aanhangers van de vermoorde oppositieleidster over de omstandigheden van de dood van Bhutto. Zaterdagavond gaf de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Miliband, aan dat de Britse regering bereid is Pakistan de nodige middelen te leveren om het te helpen de dood van Bhutto te onderzoeken.

Brown benadrukte 'de nood om het democratisch proces voort te zetten en elke grote vertraging in de electorale kalender te voorkomen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud