Brown sluit tweede G20-top in najaar niet uit

De Britse eerste minister Gordon Brown sluit niet uit dat er in 2009 nog een tweede G20-top wordt georganiseerd, na degene die deze week in Londen wordt gehouden. "Maar daar moeten natuurlijk de leiders (van de G20) over discussiëren", aldus de woordvoerder van Brown maandag.

(belga) - De leiders van de twintig meest geïndustrialiseerde landen komen donderdag in Londen bij elkaar voor een top die grotendeels gewijd zal zijn aan de strijd tegen de economische crisis. Verschillende staats- en regeringsleiders lieten zich al ontvallen dat na deze top nog een tweede top georganiseerd zou moeten worden over dezelfde thematiek.

'Wij hebben altijd gezegd dat de vergadering in Londen deel uitmaakt van een proces', aldus de woordvoerder van Brown, eraan toevoegend dat zijn baas "het belang" inziet van zo'n tweede top voor het einde van het jaar. Of die G20-top dan gelijktijdig met de G8-top van juli in Sardinië georganiseerd zou moeten worden, liet de woordvoerder in het midden.

Ondertussen treffen manifestanten voorbereidingen om woensdag en donderdag, tijdens de top in Londen, de straten van de Britse hoofdstad op te trekken. Ook al vergaderen de G20-leiders in de Docklands, in het oosten van Londen, willen de manifestanten de City plat leggen. Die wijk staat volgens de actievoerders symbool voor het verfoeide kapitalisme.

Om de protesten in goede banen te leiden, en om de wereldleiders en hun entourages te beschermen, zijn meer dan 2.500 politieagenten opgetrommeld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud