Bush en Straw willen onmiddellijke terugtrekking van Syrië uit Libanon

(belga) - De Amerikaanse president George W. Bush heeft opnieuw geëist dat Syrië zijn troepen onmiddellijk uit Libanon terugtrekt.

'Niet alleen de Syrische troepen, maar zeker ook de Syrische geheime diensten moeten het land verlaten', aldus Bush. 'Ik denk dat we een goede kans hebben om dit doel te bereiken', luidde het nog. 'Syrië moet geen militaire tussenkomst vrezen indien het zijn troepen niet terugtrekt, maar wel een verdere wereldwijde isolatie.'

Ook volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jack Straw, zullen de Syriërs door de internationale gemeenschap uitgestoten worden, als zij hun troepen niet uit Libanon terugtrekken. Straw zei dat in een interview op de BBC-radio: 'Als zij hun troepen terugtrekken, dan kunnen zij in de schoot van de internationale gemeenschap terugkeren. Zo niet, zullen zij als paria's behandeld worden - niet alleen door het Westen, maar eveneens door de meeste van hun Arabische buren'.

Ook Saoedi-Arabië heeft Syrië 'dringend aangeraden zich zo snel mogelijk uit Libanon terug te trekken'. 'Zo niet riskeert het land een verslechtering van de Saoedisch-Syrische relatie', verklaarde een anonieme politieke bron.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud