Bush: 'Ernstig antwoord op wereldschaal nodig'

"Ieder van ons erkent dat het om een ernstige wereldcrisis gaat en bijgevolg vraagt die een ernstig antwoord op wereldschaal", verklaarde Bush, omringd door de ministers van Financiën van de G7.

(belga) - Hij legde de verklaring af na afloop van een vergadering van een veertigtal minuten met de ministers van Financiën van de G7.

Ook Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, minister van Financiën Henry Paulson en de nationale veiligheidsadviseur Stephen Hadley waren aanwezig. Het Witte Huis probeert met alle mogelijke middelen de Amerikaanse burgers en de investeerders gerust te stellen.

Bush verklaarde dat de Amerikaanse regering alle mogelijke middelen gaat gebruiken om de crisis op te lossen. Hij beloofde om niet dezelfde fouten te maken als tijdens de crisis van 1929, die ook ontstond in de VS, en zich nadien verspreidde naar de rest van de wereld.

De ontmoeting met Bush komt er ongeveer twaalf uur nadat de ministers van Financiën en de centrale banken van de G7 vrijdag in Washington hun bereidheid toonden om alles in het werk te stellen om de crisis te bestrijden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud