Bush: 'Het gaat slecht in Irak'

De Amerikaanse president George W. Bush heeft donderdag tijdens een persconferentie toegegeven dat het "slecht gaat in Irak" maar bevestigde meteen dat de VS gaan winnen. De terugtrekking uit Irak zou tussen nu en begin 2008 kunnen gebeuren, als alles goed gaat.

(belga) Toen Bush naar aanleiding van zijn ontmoeting met Brits eerste minister Tony Blair ondervraagd werd over de relevantie van zijn nogal optimistische voorstellen omtrent Irak, zei Bush "Het gaat slecht in Irak. Ik weet op welke punten het moeilijk is."

Toen een journalist hem vroeg of hij kon toegeven dat het om een "mislukking" ging, zei de Amerikaanse president dat hij wist "dat we niet zo snel in onze opzet geslaagd zijn als we wilden".

Ondertussen weigert Bush elk rechtstreeks gesprek met Iran of Syrië. Voor Iran is de voorwaarde voor een gesprek de opschorting van de uraniumverrijking. "Als ze aanvaarden om op een verifieerbare manier hun verrijking op te schorten, zal de VS aan de onderhandelingstafel zitten met onze partners", aldus Bush. Syrië moet dan weer volgens de Amerikaanse leider de destabilisatie van de Libanese regering stoppen, vooral rond de tafel te zitten.

De VS zouden hun strijdkrachten daarnaast niet voor het begin 2008 terugtrekken uit Irak op voorwaarde dat de situatie het toelaat, aldus Bush

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud