Bush wil meer invloed op beeldvorming over VS

(belga) - De regering-Bush opent een kantoor voor globale communicatie, dat de beeldvorming over de Verenigde Staten moet beïnvloeden. Dat heeft de Amerikaanse krant The Washington Post dinsdag gemeld op gezag van regeringsfunctionarissen.

Kort na het begin van de militaire operatie in Afghanistan opende de Amerikaanse regering een tijdelijk informatiecentrum om de pro-Taliban media van repliek te kunnen dienen. Volgens The Washington Post wil Bush dat tijdelijke informatiecentrum omvormen tot een blijvend kantoor. Vanuit het nieuwe bureau wil het Witte Huis de berichtgeving over het buitenlands beleid coördineren. Het kantoor wordt dit najaar geopend.

Het communicatiebureau is een initiatief van Karen Hughes, een naaste adviseur van Bush. Graham Fuller, een voormalige topman van de inlichtingendienst CIA zei aan The Washington Post dat de regering-Bush vooral in het Midden-Oosten een imagoprobleem heeft. Hij zei dat veel mensen in die regio de steun van de VS aan Israël en ondemocratische Arabische regimes als fundamenteel onjuist beschouwen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud