'Castro heeft een groot deel van zijn functies hernomen'

De Cubaanse president Fidel Castro, die al tien maanden van het toneel is verdwenen wegens ziekte, is weer veel gezonder en zou 'een groot deel van zijn functies hebben hernomen'. Dat beweert zijn vriend en medestander, de Venezolaanse president Hugo Chavez.

(belga) 'Hij heeft een groot deel van zijn functies aan het hoofd van de regering hernomen, maar natuurlijk nog niet formeel', verklaarde Chavez aan de pers.

De Cubaanse president, 80 jaar, werd op 27 juli van vorig jaar geopereerd. Waaraan hij precies leed, is nooit duidelijk gemaakt. Sinds 31 juli neemt zijn broer Raoul zijn functies waar, zij het nog altijd "voorlopig". Fidel leidde Cuba de afgelopen 47 jaar. 'De informatie die mij bereikt, zijn artikelen in de krant Granma, zijn stem aan de telefoon, alles toont aan dat hij veel gerecupereerd is maar meer kan ik niet zeggen', verklaarde Chavez.

Volgens hem is Fidel in elk geval bijna genezen. Hij zou zich opnieuw bezighouden met internationale kwesties zoals de klimaatswijziging en biobrandstoffen.

Enkele dagen geleden verklaarde de Boliviaanse president Evo Morales nog dat Castro eind april weer gaan aantreden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud