CDA'er Donner benoemd tot informateur in Nederland

(belga/tijd-nieuwslijn) - De Nederlandse koningin Beatrix heeft de CDA'er P. Donner aangewezen als informateur. Hiermee volgt zij het advies van het merendeel van de fractievoorzitters, die hadden gepleit voor een informateur uit de kring van het CDA.

Donner heeft nu de taak te onderzoeken tot welke nieuwe regeringscoalitie de verkiezingsuitslag van woensdag kan leiden.

Dat dit nog geen uitgemaakte zaak is, bleek vrijdag, toen de fractieleiders hun advies aan de koningin toelichtten. Allen zijn ze ervan overtuigd dat het CDA en de Lijst Pim Fortuyn (LPF) als grote winnaars van de verkiezingen voorop moeten gaan. De verliezers VVD en PvdA maakten duidelijk dat zij liever in de oppositiebankjes plaatsnemen.

Het is nu aan Donner om allereerst duidelijk te krijgen wat de inbreng van nieuwkomer LPF precies kan zijn, om daarna partijen te vinden die een regering willen samenstellen die recht doet aan de verkiezingsuitslag.

Donner staat bekend als een briljant jurist en is al jaren voor zijn partijgenoten een adviseur waar ze altijd terechtkunnen. Hij heeft bovendien de reputatie dat hij als geen ander in snel tempo met een oplossing komt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud