Charles Taylor aangekomen in Nigeria

(belga) - Charles Taylor is dinsdagochtend aangekomen in Calabar, in het zuid-oosten van Nigeria. De gewezen Liberiaanse president was maandagavond na een ceremoniële machtsoverdracht in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia vertrokken naar Nigeria. De Amerikaanse president Bush reageert positief op het vertrek van Taylor.

Foto (EPA): Charles Taylor (links) en de nieuwe president van Liberia, Moses Blah

Taylor zal in ballingschap leven in Nigeria nadat de Nigeriaanse regering de Liberiaanse president politiek asiel had aangeboden.

De Amerikaanse president George W. Bush heeft zich maandag positief uitgelaten over het vertrek van president Charles Taylor uit Liberia. Bush noemde het vertrek van Charles Taylor belangrijk voor het Liberiaanse volk en vermeldde daarbij dat de Verenigde Staten met hen en met de internationale gemeenschap zullen werken om een duurzame vrede in het land te brengen.

Maandagmiddag legde de Liberiaanse vice-president Moses Blah de eed af als 22ste president van het West-Afrikaanse land. Tot de nationale verkiezingen op 14 oktober zal Blah een overgangsregering leiden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud