Chavez bedankt Poetin voor levering gevechtsvliegtuigen

Bij een bezoek aan Rusland heeft de Venezolaanse president Hugo Chavez zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin bedankt voor de levering van gevechtsvliegtuigen en ander materiaal.

(belga) 'In het licht van het embargo dat de Amerikanen tegen ons hebben ingesteld, heeft Rusland ons de hand gereikt', aldus Chavez, die bekendstaat om zijn anti-Amerikaanse houding.

Poetin liet na de ontmoeting met Chavez weten dat de militaire samenwerking met Venezuela -die miljarden euro bedraagt- niet gericht is tegen derden.

Er werden ook akkoorden gesloten over olie- en gasprojecten. Chavez, die vanuit Moskou naar Teheran verder reist, is naar eigen zeggen vast van plan het 'strategische partnerschap' met Rusland uit te diepen. Poetin noemde Venezuela een 'natuurlijke partner' van Rusland en beloofde het land te steunen bij zijn streven naar een plaats bij de VN-Veiligheidsraad.

Sergej Tsjemesov, de baas van de Russische wapenexporteur Rosoboronexport, liet weten dat Venezuela in de afgelopen drie jaar akkoorden heeft afgesloten voor 2,4 miljard euro. Het gaat onder andere over 24 gevechtsvliegtuigen en 53 helikopters

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud