Advertentie

Chavez vindt Obama 'onwetend'

Hugo Chavez (AFP) ©AFP

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft scherpe kritiek geleverd op zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama. Chavez noemde de Amerikaanse president "onwetend" en sloot een terugkeer van zijn ambassadeur naar Washington uit.

(belga) - Chavez neemt Obama kwalijk dat de Amerikaanse president hem ervan beschuldigt 'het terrorisme te exporteren'. Chavez voegde er evenwel niet aan toe in welke omstandigheden Obama die aantijgingen zou geformuleerd hebben.

'Nu komt u me ervan beschuldigen het terrorisme te exporteren? Het minste wat men kan zeggen is: arme onwetende! Hij zou meer moeten studeren om de Latijns-Amerikaanse realiteit te kennen', fulmineerde Chavez in zijn televisieprogramma.

Chavez, die voortdurend overhoop lag met Obama's voorganger George W. Bush, sloeg tot dusver een gematigde toon aan tegen de nieuwe bewoner van het Witte Huis, maar nu lijkt hij voor de confrontatie te kiezen.

Zo kondigde hij aan dat hij de terugkeer van zijn ambassadeur naar Washington uitstelt. Washington had in september vorig jaar de Venezolaanse ambassadeur uitgewezen, nadat de regering in Caracas hetzelfde had gedaan.

In eigen land heeft Chavez intussen het leger naar de belangrijkste luchthavens en havens gestuurd om de controle over de transportcentra van het land te 'centraliseren'. De oppositie bestempelt de beslissing van het boegbeeld van links Latijns-Amerika als 'ongrondwettelijk'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud