Advertentie

China vraagt de VS de verkoop van raketten aan Taiwan te annuleren

China heeft vrijdag heftig de verkoop van Amerikaanse raketten aan Taiwan veroordeeld. Peking beschouwt dit eiland als een opstandige provincie en roept Washington op de verkoop te annuleren, zoniet reigen de bilaterale relaties (verder) te verzuren.

(belga) China vraagt niet alleen de wapenverkoop aan Taiwan op te schorten, maar ook om de relaties tussen het Amerikaanse leger en het Taiwanese te verbreken. De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken riep de VS op om te vermijden dat "de vrede en de stabiliteit in de zee-engte van Taiwan en de Chinees-Amerikaanse relaties in gevaar worden gebracht".

China beschouwt Taiwan nog altijd als een deel van zijn territorium, ondanks de de facto afscheiding in 1949, toen de Chinese nationalisten naar Taiwan vluchtten, na de overwinning van de communisten in China. China herhaalde nogmaals dat het elke formele onafhankelijkheid zal bestrijden, desnoods met geweld.

Donderdag kondigden de Taiwanese autoriteiten aan dat het Pentagon groen licht gaf voor de verkoop van ongeveer 500 raketten, ter waarde van 421 miljoen dollar. Hiermee willen ze hun militaire capaciteiten versterken tegenover "de Chinese dreiging".

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud