Conferentie over Irak op 25 november in Egypte

(belga) - De internationale conferentie over Irak, die zich moet buigen over het moeilijke vraagstuk van de komende Iraakse verkiezingen, zal op 25 november plaatsvinden in Egypte. Dit liet de woordvoerder van de Egyptische president Hosni Moebarak zondag weten.

Egypte had nog geen exacte datum vrijgegeven voor de conferentie en zei altijd dat de conferentie zou plaatsvinden in de laatste week van november in het Egyptische vakantieoord Sharm-el-Sheik aan de Rode Zee.

Volgens de woordvoerder moet de conferentie het Iraakse volk helpen in politieke, economische en veiligheidsthema's om de verkiezingen op de geplande datum te kunnen houden, om eenheid te bekomen tussen de verschillende facties en om een terugtrekking te verkrijgen van alle buitenlandse troepen uit Irak.

Over welk thema precies wanneer zal worden gesproken wordt nog flink gediscussieerd. Frankrijk wil een kalender voor de terugtrekking van de buitenlandse troepen uit Irak en wil ook een deelname van het Iraakse verzet aan de conferentie.

De woordvoerder van Moebarak bevestigde een deelname aan de conferentie van de buurlanden van Irak, de G8-landen (VS, Rusland, Japan, Canada, Duitsland, GB, Italië), de Verenigde Naties, de Arabische Liga en de Organisatie van de Islamitische Conferentie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud