Congres: "nood aan nieuw Irak-beleid" (Nancy Pelosi)

De Democratische fractieleidster Nancy Pelosi, die wellicht de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden wordt, heeft woensdagmorgen beloofd te zullen werken aan een nieuw beleid omtrent Irak.Verkozen in Californië zei ze, dat de "Amerikanen voor verandering hebben gestemd en opdat de Democraten ons land een andere richting doen uitgaan".

(afp/belga) - "De Amerikanen zijn zeer duidelijk geweest: wij moeten een andere richting inslaan inzake Irak. Vasthouden (aan het huidige beleid) heeft ons land niet veiliger gemaakt, heeft onze engagementen ten opzichte van onze soldaten niet gehonoreerd en heeft de stabiliteit niet verhoogd" in het Midden-Oosten, aldus Pelosi."Wij kunnen niet doorgaan in de richting die rampzalig is gebleken. Wij zeggen dus aan de president: 'mijnheer de president, wij moeten een ander Irak-beleid. Laten we samenwerken om een oplossing te vinden. De verkiezingscampagne is afgelopen. De Democraten staan klaar om de leiding over te nemen'", aldus Pelosi voor wie 07/11 "een grote overwinning voor het Amerikaanse volk" is.

Volgens de omroep CBS gaf de huidige voorzitter van het Huis, Dennis Hastert, toe dat "het er hier een beetje ruw aan toe gegaan is".De Republikein Hastert was kortgeleden zelf onder vuur komen te liggen in het kader van het seksschandaal dat tot het ontslag van de Republikeinse Afgevaardigde Mark Foley had geleid.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud