Cristina Fernandez de Kirchner claimt overwinning Argentijnse presidentsverkiezingen

De vrouw van de vertrekkende Argentijnse president, Cristina Fernandez de Kirchner, heeft zondag haar overwinning uitgeroepen in de presidentsverkiezingen in haar land. De christelijk-liberale kandidate Elisa Carrio weigert haar nederlaag te aanvaarden.

(belga) - 'We hebben ruimschoots gewonnen', aldus de 54-jarige senator, aan de zijde van haar man, tegenover een menigte aanhangers in een hotel in Buenos Aires.

De eerste gedeeltelijke resultaten bevestigen de overwinning van Fernandez. Ze zal op 10 december haar echtgenoot Nestor Kirchner opvolgen.

De christelijk-liberale kandidate voor de Argentijnse presidentsverkiezingen, Elisa Carrio, weigert haar nederlaag te aanvaarden. Toch heeft Cristina Fernandez de Kirchner haar overwinning al geclaimd.

Carrio komt volgens de gedeeltelijke resultaten op de tweede plaats. Maar in een verklaring die op televisie werd uitgezonden, zegt ze dat deze voorlopige uitslag nog geen uitsluitsel geeft.

'Zo'n 90 procent van de resultaten in de provincie Buenos Aires (de dichtst bevolkte provincie van het land) is nog niet geteld', maar desondanks 'hebben de landelijke autoriteiten de officiële kandidate tot president uitgeroepen', aldus Carrio. 'In beschaafde landen wordt eerst op zijn minst 60 procent van de stemmen geteld' voordat iemand victorie kan kraaien, zo vindt de vermoedelijke nummer twee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud